Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Bericht uit het Bestuur

Geplaatst op 17-09-2024  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: bestuur

Afgelopen woensdag is het Bestuur voor het eerst na de zomervakantie weer bijeen gekomen. We hebben onder andere gesproken over vage-vecht-met-achtereinde-bootde bestaande mogelijkheid voor ploegen om een specifieke boot voor een heel seizoen wekelijks (“vast”) te reserveren en of het wenselijk is die mogelijkheid te behouden. Achtergrond hierbij is dat vorig jaar de spelregels voor reserveringen zijn aangepast met als doel betere beschikbaarheid van boten voor alle leden. Daarbij is onder meer afgesproken dat vaste reserveringen gemiddeld minstens 3 keer per maand (75%) worden benut.

Uit de eerste evaluatie  bleek dat vaste reserveringen van met name C-boten (te) vaak niet benut worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. We hebben dit inzicht toen gedeeld met alle leden met de oproep vaste reserveringen voldoende frequent te benutten of per keer “los” te reserveren. Helaas hebben we geen verbetering gezien dit zomerseizoen. Daarom heeft het bestuur nu besloten om - in lijn met wat gebruikelijk is bij andere verenigingen - de mogelijkheid boten vaste reserveringen met ingang van het komende winter seizoen te beperken tot instructie, jeugdroeien, inlooproeien en gladde (veelal wedstrijd) ploegen. Daarbij passen we ook de termijn aan waarbinnen losse reserveringen gedaan kunnen worden van 8 dagen naar 48 uur, ook weer in lijn met wat bij andere verenigingen gangbaar is. Zo sluiten we aan op de gewoonte van veel ploegen om enkele dagen van tevoren te inventariseren hoeveel personen mee kunnen roeien en wat voor weer het wordt.

Het wijzigen van de termijn vergt een aanpassing in het afschrijfboek. Zodra de termijn aangepast wordt, volgt daarover berichtgeving. We beseffen dat het best even wennen zal zijn. We zullen deze nieuwe maatregelen na een jaar evalueren. We hebben er als bestuur vertrouwen in dat we de beschikbaarheid van boten voor alle leden hiermee verder verbeteren.  

 

 

 

 

 



Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

De laatste nieuwsberichten:

Najaarsschoonmaak

Datum: 17 september 2024

Bericht uit het Bestuur

Datum: 17 september 2024

Roeien op de Havel in Duitsland

Datum: 16 september 2024

Vijff Sinnen gerepareerd!

Datum: 11 september 2024

Proeflessen

Datum: 05 september 2024

22 september Dagtocht Waterland

Datum: 31 augustus 2024

Weer mensen afgeroeid!

Datum: 22 juli 2024

De Finse kerkboot

Datum: 21 juli 2024

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis