Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

content-banner-080

Toertochten

Roei eens op ander roeiwater en ervaar een nieuwe omgeving. De toercommissie organiseert voor de leden elk jaar een aantal prachtige tochten. Gezamenlijk maken we er een leuke dag van. Bekijk hieronder de tochten en geef je op!

Toerprogramma Roeivereniging Weesp 2020 

De toercommissie heeft voor de leden het volgende programma samengesteld:

Zaterdag 2 mei: Weerribbentocht

Deze toertocht vervalt i.v.m. het coronavirus.

Met 4 boten maken we een tocht door de Weerribben. We vertrekken vanaf Vereniging ’t Diep in Steenwijk. We roeien via het Steenwijkerdiep de Weerribben in, gaan rond de gehuchten Nederland en Muggenbeet en gaan via het Giethoornse Meer, Thijssengracht en Kanaaldijk terug naar ’t Diep.
Lengte tocht circa 30 km, eventueel te verlengen met stukken variërend van 2,5 tot 7 km.
Deelname 16 personen. Kosten € 10,50 p.p. (excl. reiskosten)


Zaterdag 20 juni: Rondje Amsterdam

Deze toertocht vervalt i.v.m. het coronavirus.
Een toertocht naar Amsterdam via de Gaasp/Weesper Trekvaart. Eventueel nog een stukje in Amsterdam (Berlagebrug tot de sluis bij de Magere brug v.v.). Terugtocht gaat over de Amstel naar Ouderkerk, vervolgens naar  Abcoude en via het fraaie (en soms heel smalle) Gein naar Weesp. Een leuke tocht met slippen/liggen door lage bruggen, passeren van twee open sluizen en tweemaal een oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal. Een aanrader dus voor net afgeroeide leden!
Lengte tocht: 35 km, bij verlenging in Amsterdam 42 km. Deelname max. 50 personen. Kosten: geen


15/16 augustus: Deelname aan Roeiers saluut Sail Amsterdam

Sail Amsterdam is geannuleerd. Deze toertocht vervalt i.v.m. het coronavirus. 

Op 16 augustus organiseert de Amsterdamse Roeibond een toertocht waaraan maximaal 7 boten van de RVW kunnen deelnemen (max. 4 wherry’s en 3x een C4+). Het Roeierssaluut is een tocht met in totaal 300 deelnemende boten vanuit verschillende gastverenigingen in Amsterdam. De tocht gaat via Mauritskade/Nieuwe Vaart/Oosterdok naar het IJ, waar van 9.00 tot 10.30 uur de roeiboten als enige bezoekers vanaf het water langs de tallships varen.
Vertrek vanaf de gastverenigingen is om 8.00 uur (verzamelen op de gastvereniging om 6.30). De boten van de RVW kunnen daags ervoor, dus op 15 augustus naar de Amsterdamse gastverenigingen worden geroeid. De terugtocht naar Weesp vindt plaats na het roeierssaluut, op 16 augustus.
Deze tocht kan alleen geroeid worden door ervaren roeiers gezien de drukte (300 boten tegelijk op soms smal vaarwater). Er gelden regels tijdens het varen, vastgelegd in een convenant, die elke captain van de deelnemende boten moet ondertekenen.
Deelname gaat via inschrijving via onze eigen vereniging, maar is verder geheel voor eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. Deze tocht wordt dan ook in eigen regie geroeid.  Opgave voor deelname moet per boot plaats vinden.  Er is overigens kans dat door overtekening uitloting plaats vindt. Kosten € 12,50 p.p.


7 november: Snerttocht
Traditiegetrouw organiseert de toercommissie tegen de winter de snerttocht. Gezelligheid staat bij deze tocht hoog in het vaandel. Ook leden die niet afgeroeid zijn kunnen deelnemen aan deze tocht. Aan je instructeur moet dan wel advies gevraagd worden of je roei-technisch al gevorderd genoeg bent om te kunnen deelnemen. De tocht gaat via het Gein naar Baambrugge v.v.. Aansluitend aan de roeitocht is er een maaltijd … met snert … in het clubhuis.
Lengte tocht circa 25 km. Aantal deelnemers max. 50.
Voor het maken van de snert worden weer vrijwilligers gezocht. Graag aanmelding via e-mail!

 

Algemeen:

Alle bovenvermelde tochten worden tijdig (ongeveer 1 maand) van te voren aangekondigd op het mededelingenbord in het botenhuis, de nieuwsflits en de agenda van de website. In deze aankondiging wordt alle informatie opgenomen over de lengte en route van de tocht, de kosten, vertrektijden en de wijze van inschrijving. 

Natuurlijk worden er nog veel meer toertochten in Nederland georganiseerd. Kijk gerust of er wat van je gading bij zit. Het staat je vrij om natuurlijk zelf wat te organiseren. Als je dat doet, overleg dan ook even met de leden van de toercommissie. Klik hier of gebruik de link voor  info van de KNRB over toerroeien: http://www.toertochten-marathon-roeien.nl/content/roeien_nederland

Wij als toercommissie vinden het leuk om toertochten te regelen. Wel willen we je erop wijzen dat  iedere deelnemer tijdens de door ons gereorganiseerde toertochten zelf verantwoordelijk is voor het gebruik van het al dan niet geleende/gehuurde roeimateriaal en zijn eigen vaargedrag.  

Hebben jullie vragen, dan kunnen die gesteld worden via thcotreot.[antispam].@rvweesp.nl of natuurlijk als je ons tegenkomt op de vereniging.

 

Met vriendelijke groeten,

Viola van Dalfsen, Marc Buts, Ed Merks, Hans Meuwissen, Dennis Jannette Walen

 

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 25 april 2020

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis